Καιρός: Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» αναμένεται να επηρεάσει και σήμερα την Ελλάδα

0
31
Καιρός: Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» αναμένεται να επηρεάσει και σήμερα την Ελλάδα


 

Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού, καθώς το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» αναμένεται να επηρεάσει και σήμερα την Ελλάδα.

 


 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εντός της ημέρας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπως συνηθίζεται τις τελευταίες ημέρες.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη, 23 Ιουνίου
© Φωτογραφία : meteo.gr

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Με βάση την πρόγνωση, οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, είναι η ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Λέσβος, η Χίος, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και η δυτική Μακεδονία.

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και τη Δευτέρα, ιδίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όταν και υπήρξε έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Αττικής.

Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη»

Η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν δεν αλλάξει σημαντικά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Έτσι, αποτελεί ένα βαρομετρικό χαμηλό, δηλαδή μια κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο, που στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της πολύ αργά, και συνοδεύεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, η θερμοκρασία μπορεί να φτάνει τους -20 βαθμούς. Η θερμοκρασιακή διαφορά από τα ανώτερα στρώματα στα κατώτερα, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και επομένως έχουμε αυτές τις ακραίες καταιγίδες και τις δυνατές χαλαζοπτώσεις

    The post Καιρός: Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» αναμένεται να επηρεάσει και σήμερα την Ελλάδα appeared first on εναντιοVS.    Source link