Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε “όλα” η Ελλάδα…

0
37
Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε “όλα” η Ελλάδα…


Κωνσταντίνος Δάρρας

Κωνσταντίνος Δάρρας

Η Ελλάδα είχε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ”επιπέδωση” της επιδημικής καμπύλης σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή έκθεση, που αφορούσε την θανατηφόρο νόσο του κορωνοϊού και καθημερινά προβαλλόταν από όλα τα ΜΜΕ και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα η πολυδιαφημισμένη και ακριβοπληρωμένη αυτή καμπάνια, είπε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Την πρωτιά του καλύτερου χειρισμού, η Κυβέρνηση την έχει και στα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, όπου η Χώρα μας, συνεχίζει και παραμένει πρωταθλήτρια, συνέχισε ο Κωνσταντίνος Δάρρας και επισήμανε σε δηλώσεις του στην ”Ε” σχετικά με την χειραγώγηση, όπως χαρακτήρισε, των Ελλήνων πολιτών, ότι η συνειδητή προσπάθεια της Κυβέρνησης να επηρεάσει δόλια και ύπουλα ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού, με επιδέξιο μάλιστα τρόπο, είναι χαρακτηριστικό άνανδρων, ύπουλων και υποχθόνιων κινήσεων που θίγουν την Κοινωνία και την Ελληνική μας ταυτότητα. Η αισθητή μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, που σημειώνεται στη Χώρα μας, παρόλο που κατέχει ακόμα την πρωτιά, είπε, είναι αποτέλεσμα των περιορισμένων μετακινήσεων λόγω οικονομικής αδυναμίας, κατάθεση πινακίδων λόγω υψηλού κόστους τελών κυκλοφορίας και φυσικά τα νούμερα ελαχιστοποιήθηκαν μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό μετακινήσεων, λόγο της πανδημίας. Η οδική ασφάλεια, πρόσθεσε ο κ. Δάρρας, δεν αντιμετωπίζεται με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ούτε με την επιβολή υπέρογκων φοροεισπρακτικών μέτρων, όπως τα Τέλη Κυκλοφορίας. Στην προσπάθεια αυτή, επιβάλλεται να συνδράμει το Υπουργείο Παιδείας καθιερώνοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς, ως μάθημα στα σχολεία. Παράγοντες που επηρεάζουν τον μεγάλο αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων, είναι πάνω απ’ όλα ο ίδιος ο πολίτης και η οδική του συμπεριφορά.

Για τις βεβαιωμένες παραβάσεις που προκαλούν τα τροχαία δυστυχήματα με αποτέλεσμα καθημερινά να μετράμε νεκρούς, τραυματιές και συνανθρώπους μας να καταλήγουν σε μόνιμες αναπηρίες, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν, με επιβολές προστίμων και τιμωριτικές ενέργειες εισπρακτικού χαρακτήρα.

Αναφέρθηκε επίσης για μια ακόμη παγκόσμια πρωτιά που καταλαμβάνουμε, όπως είπε, και βρισκόμαστε στην λίστα των πιο αγχομένων πολιτών σε ολόκληρη την υφήλιο. Μάχη με το άγχος και το στρες δίνουν καθημερινά το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα επιβίωσης. Ο πιο στρεσαρισμένος λαός παγκοσμίως που μονίμως βρίσκεται σε καταλόγους ρυθμιστικών δόσεων για ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Εφορίες, ο πιο αδικημένος λαός που αγωνιά να εξασφαλίσει το μεροκάματο και το φαγητό, ένας λαός που εξαπατάται συνεχώς από τις προεκλογικές υποσχετικές των εκάστοτε Κυβερνήσεων, ένας λαός που οι οδυνηρές συνέπειες των χρεών τους είναι η κατάληξη σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και μεγάλο ποσοστό σε αυτοκτονίες.

Σημείωσε ωστόσο ότι, οι παράγοντες και το ποσοστό υπαιτιότητας τροχαίων ατυχημάτων, προέρχονται από τις παραβάσεις των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που προκαλούν άμεσα ένα τροχαίο δυστύχημα και τα προαναφερόμενα, κατέληξε, είναι αυτά που οπλίζουν και προκαλούν έμμεσα στον μέγιστο βαθμό του συνόλου των νεκρών, τραυματιών και συνανθρώπων μας που καταλήγουν σε μόνιμες αναπηρίες, θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

The post Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε “όλα” η Ελλάδα… appeared first on Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Source link